ДПС ще участва в централната власт и ще възстанови нормалността

...
 ДПС ще участва в централната власт и ще възстанови нормалността
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ в Смолян: ДПС ще участва в централната власт

 Open photo

 

Движение за права и свободи ще взе участие в централната власт и ще възвърне нормалността в политиката. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Смолян. Само посредством разговора ще има непоклатимост в страната и сигурност за вложенията, с цел да преодоляваме каскадата от рецесии, добави той.

Според него тези, които вещаят нови избори, нямат капка съвест и отговорност към проблемите на хората.

Не е инцидентно, че номерът на бюлетината ни е 1, тъй като майсторите в политиката са в Движение за права и свободи. И това е потвърдено към този момент 32 години, сподели още ръководителят на Движението.

Той напомни, че най-големият напредък на стопанската система – 7 % годишно, е бил по време на ръководството на Движение за права и свободи. Това стана посредством вложения, които нахвърлиха 6 милиарда за година. Успяхме да върнем 16 милиарда дълг, да оставим рекорден фискален запас и всичко това се случи, тъй като имаше устойчиво политическо ръководство, предвидимост на законодателството и сигурност за бизнеса, добави Карадайъ.

Какво се случи, откакто ГЕРБ взе властта от 2009-та година? Дойдоха с ненавист, потеглиха да газят демокрацията, да разрушават държавността, неспазвайки правата и свободите на хората, и за 10 години натрупаха 20 милиарда дълг. След това пристигна „ смяната ” – отново с отричане и реваншизъм, и единствено за 9 дни натрупаха нови 9 милиарда. Дългът ни към този момент е 31 милиарда и ще го плащаме освен ние, само че и внуците на внуците ни, предвижда Карадайъ.

Според него казусът не е единствено в неналичието на частни вложители, само че и в неналичието на европейски средства, които Европейски Съюз е заделил за България, само че поради неспособно ръководство към този момент 2 години не можем да ги вземем. При първите два програмни интервала Движение за права и свободи разписваше стратегиите, а след това някой с джипката режеше лентички. Но за третия интервал България закъсня да си напише домашното, тъй като ГЕРБ не съумяха да разпишат европрограмите от несръчност, а Промяната не могат да напишат нито Плана за възобновяване и резистентност, нито оперативните стратегии, безапелационен е Карадайъ.

Какво се оказа - Общините са разписали планове за десетки милиони, десетки милиарди стоят на трупчета в Брюксел, заделени за България, а ние сме затънали в рецесии и проблеми. Причината е ясна – няма власт, която да има експертиза и парите се топят като леда и може да не ги получим, в случай че продължаваме по този начин.

Затова Движение за права и свободи ще взе участие във властта: За да бъде България номер 1, съобщи още Мустафа Карадайъ.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР